NY KUSNTNER I GALLERII

CATHRINE KNUDSEN (f. 1974) er billedkunstner med bosted og atelier i Oslo. Siden hun debuterte som kunstner i 2003 har hun fått en fantastisk respons og god posisjon i det norske kunstmarkedet. 

Knudsens bilder kan beskrives som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegelser og strukturer. Verkene er preget av naturens fargepalett og former, valører i naturtoner som brunt, blått, grått og høstens farger. Stiliserte former av bladverk, fjær, blomster og greiner er stadig tilbakevendende elementer i hennes malerier. Utrykket oppleves som skjørt og vart og gir betrakteren et slags åndelig rom for ro og stillhet. 

Det er den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som hele tiden foregår i naturen som inspirerer Knudsen mest. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. På samme måte jobber hun frem bildene sine. Bygger opp og sliter ned. Dette gir maleriene en helt egen patina og taktilitet. Oljemaling i flere tykke lag skaper en kraftig dybdeeffekt og gir ulike strukturer i overflaten. Flere elementer ligger delvis skjult i de mange lagene med maling.